Wednesday, 6 April 2011

nak buah dada montok tanpa pembedahan ?

haa..kaum wanita sememangnya menginginkan buah dada yg menawan lagi gebu kan..hehe..tak perlu risau..ada cara2 yg betul kita boleh milikinya tanpa perlu pembedahan pn..tapi mesti kena rajin2 la mengamalkan petua2 saya ni..saya dapat ni pon dari doktor..bukan dari maknyah2 yer..hehe..gurau jer..

Soalan:
macam mana nak dapatkan buah dada yang besar dan montok tanpa pembedahan.

Jawapan:
Sememangnya majoriti wanita menginginkan buah dada yang besar ,cantik dan montok,namun perlu diingat apa sahaja yang telah dijadikan Tuhan tentu ada hikmahnya.

Dari segi perubatan dan seksologi,buah dada sememangnya memainkan peranan yang penting sama ada sebagai daya penarik seksual,organ penyusuan dan juga titik penting semasa hubungan seks.Namun yang besar tidak semestinya lebih menarik dari yang kecil di mata kaum lelaki,begitulah sebaliknya.

Pertumbuhan buah dada setelah “sampai umur” dipengaruhi oleh hormon seks iaitu Oestrogen,tingginya kandungan Oestrogen dalam darah semasa proses ini maka lebih saiz buah dada juga akan lebih besar.Faktor lain termasuklah faktor keturunan,pemakanan dan persekitaran.

Bagi saya cara yang paling selamat untuk mendapatkan buah dada yang besar,montok dan cantik ialah secara meningkatkan kembali paras hormon Oestrogen dalam badan,sama ada secara langsung atau tidak langsung:

1-Terapi hormone Oestrogen-contohnya Premarin 0.625mg,1mg atau 2 mg.
Terapi ini memerlukan nasihat doctor dan pemeriksaan kesihatan berkala.Ini sememangnya berkesan dan banyak digunakan oleh golongan “Maknyah” untuk tujuan membesarkan buah dada,menghaluskan kulit dan mendatangkan sifat lebih kewanitaan.

2-Pil Manjakani,Lobata ,pati kacang soya dan sebagainya.Bahan-bahan di atas mengandungi Phyto-Oestrogen dari tumbuhan yang secara tidak langsung boleh meningkatkan paras hormone Oestrogen dalam badan dan seterusnya meningkatkan saiz buah dada.

3-Terapi HRT-mengandungi kombinasi hormon iaitu Oestrogen dan progesteron.
Juga boleh digunakan dan biasanya digunakan untuk mengatasi masalah pre-menoupause dan menoupause tetapi juga berkesan untuk membesarkan buah dada.

Urutan buah dada atau pam Vakum juga boleh membesarkan saiz buah dada tetapi ianya tidak berkekalan dan menyebabkan buah dada menjadi semakin lembut dan mengendur untuk jangkamasa panjang.

Senaman “tekan tubi” atau apa saja senaman yang melibatkan anggota atas iaitu tangan ,bahu dan bahagian dada adalah disyorkan,ianya dapat memantapkan otot-otot yang menyokong buah dada dan membuatkan buah dada kelihatan lebih besar,menonjol dan padat.

Apapun,pengamalan ubatan dan senaman di atas sememangnya memakan masa antara 3-6 bulan untuk mendapatkan kesan yang diinginkan.

Selamat mencuba.

2 comments:

  1. aku tak mau wanita tetek besar...tak syok..jemu tengok....

    ReplyDelete
  2. copy past from drmazlan blog..

    ReplyDelete